Even bijpraten ;)
Door: Myrthe
Blijf op de hoogte en volg Myrthe
01 Oktober 2007 | Suriname, Paramaribo
Het is alweer bijna 2 weken geleden dat ik een berichtje geplaatst heb, sorry! ;) Sinds dat we stage lopen en minder vrije tijd hebben, maken we minder mee en hebben we minder tijd om een verhaal neer te zetten! Haha.. Maar goed, ik heb beloofd de site bij te houden dus dat doe ik ook braaf :D
De stage is erg goed bevallen! (Letterlijk ;)) We zouden na onze week op de verloskamer een weekje op de kraamafdeling gaan werken. Omdat dat wat kort was hadden we besloten nog een weekje op de verlosafdeling te blijven om nog meer bevallingen te mogen zien! Helaas liepen we die wek met 8 stagiaires op de afdeling dus hebben we niet zoveel bevallingen kunnen zien. We vonden het namelijk ook een beetje raar om met z'n 10'nen rond het bed tegan staan... Maar toch blijft het erg mooi om te zien hoe een kindje geboren wordt, ik kan me niet voorstellen dat dat went!
Helaas hebben we van de directeur een waarschuwing gehad dat er niet of nauwelijks informatie en foto's van het ziekenhuis op ons site'je mag! Jammer, maar zo af en toe proberen we natuurlijk wel wat te vertellen!
Vorige week maandagavond zijn we naar Choice geweest. Dat is een supermarkt VOL Nederlandse producten. Nederlandse kaas, Calve pindakaas enz. Heerlijk om weer eens te kunnen eten wat je gewend bent! Na het shoppen in de supermarkt zijn Wendy en ik gezellig uiteten geweest bij ons favo restaurantje de Optimist. Na de heerlijke pasta zijn we weer naar huis gegaan.
Vorige week woensdagavond zijn we naar de Thermen Hermitage geweest. Dat was een cadeautje van Delano! Je kan het vergelijken met een soort SPA. :D Bij binnenkomst krijg je slippers en kan je je omkleden in je bikini. Als je dat gedaa hebt spoel je je even af onder de koude douche en kan je het zwembad (ook KOUD!) in. Nadat je lekker bent afgekoeld ga je een half uur in een stoomhok! Daarna ga je naar een andere ruimte waar je van top tot teen gescubt en gemasseerd wordt... Zoo lekker! :D Na de scrub en massage behandeling wordt je ingesmeerd met modder en in plastic gewikkeld met een warme doek over je heen, zo blijf je 20 min liggen en daarna wordt je agespoeld en ben je echt HELEMAAL schoon! Na de Thermen Hermitage zijn we nog uit eten geweest met Delano, Roald, Kelly en Wendy.
Vrijdag waren we vrij en heb ik heerlijk uitgeslapen! 's Middags hebben we lekker in de zon gelegen en een druiven gevecht gehad.. Ghihi :D 's Avonds zijn we met Roald en Delano naar Amsterglam geweest. Een Nederlands feest met DJ Jean waar we VIP kaarten (polsbandjes) voor hadden. Na Amsterglam is Wendy gaan slapen en zijn Delano, Kelly en ik nog naar ZsaZsaZsu geweest. Na het uitgaan zijn we echt heerlijk wezen ontbijten bij Torarica (een hotel).
Zaterdag heb ik na de erg lange nacht weer een gat in de dag geslapen. Heerlijk als je daar de tijd voor hebt! De rest is 's avonds nog uit geweest, ik was te moe... Wilde alleen lekker slapen :D Ffies bijtanken ;)
Zondag zijn we wat wezen drinken bij 't Vat en we hebben 's avonds bij Queens gegeten. Thuis hebben we gezellig een film gekeken en toen was het weer tijd om naar bedje te gaan... Maandag ging weer vroeg de wekker1 :)
Dinsdagavond hadden we een soort bijeenkomt (haha) met de 2 huisbazen en alle huisgenootjes. Shira had besloten te gaan verhuizen... Eigenlijk waren we het er allemaal wel mee eens want het klikte helaas niet tussen Shira, Wendy en ik. We letten te veel op elkaar waardoor de sfeer in huis niet gezelliger werd. Jammer dat he zo snel al mis is gegaan maar beter dat Shira de beslissing genomen heeft. We gaan natuurlijk nog wel eens stappen ofzo... maar op elkaar lip leven gaat niet zo goed!
Woensdag was alweer onze laatste stage dag van de week... Wel lekker hoor :D Kelly had voor ons gekookt, aardappels met gehaktballen! Lekker :D Wen en ik waren echt van plan om naar Millenium (discotheek) te gaan, uiteindelijk belandde we toch nog vroeg in ons bedje! :D
Donderdag zijn Wendy en ik de stad in gegaan. We hebben lekker wat gegeten en gedronken bij 't Vat! Ons vaste plekje ;) Kelly moest stage lopen bij Sint Vincentius ( een ziekenhuis) dus daar zijn we even gaan kijken en hebben met z'n 3en wat gedronken. :)'s Avonds hebben we getraind, ondanks dat het niet zo'n zware training was heb ik 3 dagen enorme spierpijn gehad!! Na de traing zijn we met Delano mee gegaan op even te ontspannen en relaxen in de sauna, jacuzzi en zwembad. We waren (alweer ;)) van plan om uit te gaan, maar er is (alweer ;)) niks van gekomen. We hebben gezellig wat bij Delano gedronken (even later kwam Roald ook) en zijn pas erg vroeg weer naar huis gegaan. ;)
Vrijdagochtend om 10 uur gingen Kelly en ik trainen samen met Vincent, Delano en Roald. Ik heb veel geleerd en kunnen oefenen... Pas maar op als ik straks weer in Nederlamd ben ;) Haha.. nee hoor grapje :D Het duurt vast nog maanden wanneer ik alles onder de knie heb! Na de training zijn we wat wezen eten en gingen we even zonnen bij Delano! En natuurlijk heerlijk in de sauna! Echt lekker zo na het trainen.. 's Avonds hadden we nog een verjaardag en daarvoor zijn Wendy en ik nog uiteten geweest :)
Zaterdag zijn we vroeg opgetsaan! Beetje jammer dat Kel en Wen zich verslapen hadden ghihi.. ;) Maar dat viel nog mee hoor! Om half 9 (ja echt zo vroeg in het weekend!!) zaten we bij Torarica voor een heerlijk ontbijtje. Daarna hebben we over de centrale markt gelopen. Erg druk! :) Je kan er voornamelijk groente fruit en vis kopen. Het is echt een heeeele grote markt! Veel mensen en je valt ontzettend op als blanke blonde zijnde. Dat was wel weer even wennen. Daarna hebben we nog lekker gewinkeld in het centrum.. ( hoe kan het ook anders ;)) en hebben we lekker lasagne gegeten.
's Avonds hadden we weer een leuk feestje! Lustig heette het. Het werd gehouden in Lelydorp (vlakbij Paramaribo). We zijn met Roald, Delano, Claudia, Faye, Kelly, Wendy en ik ernaar toe geweest. Faye was ook nog eens 18 geworden dus eigenlijk hadden we dubbel feest! :D Eenmaal aangekomen waren er nog veel meer benkenden. Veel andere Nederlandse studenten. Rond 4 uur was het afgelopen en zijn we nog even naar ZsaZsaZsu geweest. Daar was het ook nog erg gezellig en gingen pas laat weer weg. Toen dachten we naar huis te gaan maar dat leek maar zo... Er was nog een club waar we nog niet geweest waren, daar komen alle mensen die nog gezellig verder willen dansen. Uiteindelijk hebben we de ochtend afgesloten met een ontbijt bij Torarica! :D Aangezien het al 10 uur was toen we thuis kwamen hebben we met z'n 3en buiten in de tuin geslapen, lekker warm in de zon :) Helaas is Kelly nu helemaal verbrand! :( De benen zijn zo rood dat ik ze gister heb ingesmeerd met yoghurt om een beetje af te kunnen koelen... Inmiddels is Kelly ook beneden komen wonen :D Gezellig :D
Vandaag zouden we eigenlijk gewoon stage moeten lopen, maar het is verschoven naar woensdag. We konden geen gesprek met de begeleidster hebben omdat zij vrij was. Nu hebben we Wenen ik nog lekker 2 daagjes vrij en beginnen we woensdag weer met de stage :)
Zo... dit was in het kort (hoop ik ;)) wat we de afgelopen 1,5 week hebben meegemaakt.
Hoe is het in het koude kikkerlandje? Is het nog zulk slecht weer? Ik zou proberen wat zon over te blazen Ghihi ;) Wel raar dat jullie in de regen zitten en ik een beetje verbrand ben!
Tot snel!
Dikke knuffel :D
01 Oktober 2007 - 21:16
Rianne:
hey liefurd,
jammer dat ik net weg was toen je online was, moeten gauw weer even msnnen haha. mail je snel weer
ps guido weijers was leuk :)
liefs rianne -
02 Oktober 2007 - 08:08
Chiel:
Wacht effe, ik vat het effe samen:
stage, shoppen, uit eten, spa'tje, uitslapen, zonnen, feestje, onbijten in hotel, uitslapen, meer slapen, borrelen, oh ja, stage, vergadering, stage, eten en borrelen, trainen, sauna etc, borrelen, trainen, zonnen, sauna, uit eten, verjaardag (borrelen), onbijten in hotel, shoppen, feestje, dubbel feestje, doorfeesten, vrij, vrij....
Je begint al aardig in te burgeren hè? ;) -
02 Oktober 2007 - 12:19
Nigje:
Ha die Nicht,
Nou gelukkig te horen heb je nog tijd om af en toe naar je stage te gaan (:
Heb je al enig idee hoe je ooit alle gekochte spullen weer naar Nederland kan krijgen ? Misschien een zeecontainer (:
Ik begin nu echt jaloers te worden op al die mooie (stap)verhalen, en tegelijkertijd voel ik me heel erg oud ):
Nou niggie, geniet ervan, en blijf je website bijhouden, ik kijk uit naar je avont'uren!
Liefsuus
02 Oktober 2007 - 14:48
Margot:
Heey moppie:)
Eindelijk weer eens n verhaal op de site, k had al n paar keer gehoord dat je nu wel erg lang op je liet wachten;)
Nou, je bent al redelijk op de hoogte over hoe t hiet is...
Succes met je stage morgen!
Kus Goo -
02 Oktober 2007 - 20:01
Rik / Syl:
Hoi meid,
Leuk om dit alles te lezen en fijn dat je ook nog aan je stage toekomt.
Hebben gisteren al lekker bijgepraat dus geen nieuws van hier behalve dan dat Syl en ik volgende week lekker een paar dagen naar Texel gaan en Margot op Beauty wil passen. -
03 Oktober 2007 - 20:34
Mamsi:
Hellooooo, ja inderdaad leuke foto's dit keer!Ik vind Chiel zijn samenvatting wel erg treffend,het is het verhaal in een notedop.
Leuk hoor om je ook op de webcam "live" te zien, ga er zelf maar eens een kopen.
Kus, mamsi -
04 Oktober 2007 - 15:58
Betty:
lief nichtje, tja zo wil ik ook wel op stage: Chiel kan trouwens goed samenvatten: houd 'm in ere voor het schrijven van je stage .hier gaat het bijna weer als van ouds: ik ben al aardig op aan het knappen:herman gaat vanavond naar het bejaardenhuis met Sara vanwege dierendag.gisteren 4 deuren voor Zn 2cv gekocht.
liefs van ons oom & tante -
08 Oktober 2007 - 13:21
Alexandra:
Heee Moppie.!!
Zo te horen vermaak jij je wel..;)
Vond het egt leuk dat je op mn verjaardag eventjes had gebeld.! Heb inmiddels ook je kaartje ontvangen..!! Thanks!! Ik denk dat ik je niet ga herkennen als je terug komt want volgens mij word je egt een bonk van al dat getrain.;) Ziet er allemaal super gezellig uit!!
Liefs Alex..!! -
11 Oktober 2007 - 17:57
Nogmaals Je Nigje:
He Meissie,
Heel erg bedankt voor je kaart, hij staat te pronken naast de andere in de -door Joost gemaakte- boekenkast. Hier alles bijzonder saai, de eerste verkoudheid al te pakken, en Joost vertrekt morgen voor een week naar de Turkse zon met zijn club, lucky bastard! Ik zou je graag even willen komen opzoeken, ben erg benieuwd hoe alles daar gaat. O ja wil je je adres sturen dan ga ik een poging wagen je een "echte brief te sturen". Geniet van het shoppen, uitgaan, trainen en oja je stage!
Liefsuus en Joost -
14 Oktober 2007 - 09:54
Willem-Friso:
Heyy Myrthe,
Hoe ist met mevrouw??! Hier gaat alles zijn gangetje. Woon nu anderhalve week alleen en het bevalt me wel opzich, doe nu alles zelf en het gaat nog goed ook;). Wordt nog een echte huisman(H):P. Hoe vergaat het verder op je stage, is het nog beetje leuk?
Ik hoor het allemaal nog wel en tot mails!!
Liefs Willem