VIP Boksgala & Stage - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Myrthe Deen - WaarBenJij.nu VIP Boksgala & Stage - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Myrthe Deen - WaarBenJij.nu

VIP Boksgala & Stage

Door: Myrthe

Blijf op de hoogte en volg Myrthe

17 September 2007 | Suriname, Paramaribo

Haay...!

Zo.. Ik ben weer een beetje bijgekomen van de schrik van afgelopen vrijdagnacht. Het blijft geen fijn idee dat er iemand anders in je huisje geweest is.

Zaterdag overdag hebben we niet echt meer iets gedaan. Lekker uitgeslapen en daarna omgekleed voor het boksgala. Wel is Sandy het huis beter komen beveiligen tegen eventuele nieuwe inbrekers.
Om 19.00 uur gingen we opweg naar het boksgala.Het werd gehouden in een sporthal. Een mw. bracht ons naar de 'gereserveerde' tafel. We hadden een superplaats, direct voor de ring. We konden alles goed zien en horen ;) Er werden 10 wedstrijden gespeeld, 6 bokseres van onze sportschool 'the gym' deden mee. Ze werden hard aangemoedigd door andere leden van the gym. De sfeer zat er goed in. Iedereen was aan het dansen en schreeuwen. Echt super om eens mee te maken. Wij werden de hele avond voorzien van hapjes en drankjes. We voelden ons wel een echte VIP!
Na het boksgala zijn we door Roald naar huis gereden om te douchen en om te kleden. Daarna gingen we met Roald en Mike opweg naar Havanna's Lounge. Een erg leuke tent met een groot balkon, loungehoek en danszaal. Na de Havvana's Lounge zijn we doorgereden naar Starzz. Ook weer erg gezellig. Rond 6 uur gingen we lekker ons bedje in :)

Zondag heb ik echt heerlijk lang uit kunnen slapen. Om half 2 kwam Wendy me wakker maken. Helaas ging de spa niet door want Delano was vergeten voor ons te reserveren... Jammer, maar we houden nog wat te goed. Nadat ik aangekleed was zijn we naar White Beach gegaan met Graciella, Wendy en Kelly. Helaas was het erg slecht weer, waardoor we niet lekker konden zwemmen of zonnen. Wel was er een beach-party. Ook erg leuk. Er was een live band en er hing een leuke sfeer. Helaas was het voor ons niet mogelijk om te dansen... We waren iets te blank en blond voor de mannen. Toen we op White Beach waren kregen we nog een naar telefoontje van Mark, Tigri (onze pup) was overleden. Hij is of vergiftigd door een kikker of door de inbreker. Helaas heeft hij het niet overleefd... Zielig hoor. Zelfs Boomer vindt het jammer, hij is erg pieperig. Na White Beach zijn we nog wat wezen eten en toen door naar huis gereden. Eenmaal thuisgekomen kwam ik op het idee op mijn uniformen te gaan strijken (wanneer je met een gekreukt uniform op je stage komt wordt je weer naar huis gestuurd om te gaan strijken :)). Wendy eerst strijken.. Ging allemaal goed. Toen was ik aan de beurt, de kreukels wilde er niet uit en Shira zei dat het stijkijzer wat heter gezet moest worden. Zo gezegd zo gedaan. Helaas hadden we er geen rekening mee gehouden dat de stof niet van katoen was... Oops! Een gat in de rok.

Na vannacht toch wel de kriebels te hebben gehad om weer naar een nieuwe stage te gaan, was het dan toch eindelijk half 6. Ik m'n bedje uit, ontbijten douchen enz. Iets voor 7 uur kwamen we op de afdeling. We werden hartelijk ontvangen door de praktijkbegeleider. Zij stuurde ons naar de verloskamer waar we deze week gaan stage lopen. We kregen eerst een rondleiding en uitleg over de afdeling. Daarna begonnen we met bedden opmaken. Wel grappig om te zien dat er zoveel anders gaat als in Nederland. Wij leggen alleen schone lakens neer. Hier moeten we heel het bed soppen, de stoelen soppen, de nachtkastjes soppen en de wastafels met schuurpoeder (?) uitboenen. Nadat gedaan te hebben was het inmiddels half 11. Wij even wat gedronken. Daarna hebben we 1,5 uur (!) watjes zitten vouwen! Dat wil zeggen je krijgt een lange rol watjes en daarvan moet je allemaal stukjes om je vinger winden en in een bak leggen. Ook leuk om eens mee te maken, in Nederland ligt dat allemaal kant en klaar. Zo merk je steeds meer verschillen tussen de twee landen. Het middageten voor de patienten bestond uit rijst, kip en een groente die ik niet ken haha. Dat wordt niet door de keuken kant en klaar op een bord aangeleverd, maar dat schep jezelf netjes op de borden. Nadat ook wij gegeten hadden zijn we de controles bij patienten gaan doen. Dit bestaat uit pols, bloeddruk, temperatuur en het meten van de hartslag van de baby. Dat is zo schattig! Je zet een apparaatje op de buik van de moeder, (het ziet eruit alsof je een soort echo maakt) en dan ga je opzoek naar het hartje. Boemboemboem, het apparaat meet het aantal slagen. Echt vet lief, je kan de hartslagen horen, er was 1 baby die ging schoppen. Helaas hebben we nog geen bevalling gezien. Er was wel 1 mevrouw die ging bevallen maar dat was van een te vroeg geboren kindje, het baby'tje was pas 17 weken oud! Het leeft nog wel, maar moest uiteraard gelijk de couveuse in. Ik hoop deze week nog wel bij een bevalling te kunnen zijn!

Vanavond niet echt plannen meer, we gaan weer even kickboksen en daarna lekker mn bedje opzoeken denk ik maar. Morgen weer vroeg dag.

Veel liefs

• 18 September 2007 - 14:32

Rianne:

hey meis, zo eindelijk eens het eerste berichtje :p. leuke verhalen allemaal. je hebt het wel naar je zin gelukkig. bedankt voor je kaartje!!! hier is alles goed verder. fiets was weer eens stuk dus die staat bij de fietsen maker:P nu een leuke blauwe leen fiets. zometeen ff douchen en dan naar utrecht naar school. mirjam krijgt haar diploma!!
    liefs rianne

• 18 September 2007 - 18:35

Muppet:

Mevrouwtje Deen :D

BeLofte maakt schuLd(A).. een reactie van mij:D. VoeLde me heLemaaL verpLicht een brigje te schrijven nadat ik net de post had doorgenomen:D

Hij is Leukkk :D ;) Erg Lief van je:)
    Echt heeeeeL Groot en rond is ze niet:P maar erg Leuk van je dat je aan me gedacht hebt:).

ELk verhaaLte word aandachtig geLezen en vind 't Leuk om op deze manier op de hoogte te bLijven van je beLevingen daar. Ben op sommige van die beLevingen echt jaLoers!! op andere zoaLs die inbraak wat minder (A).

Ook de foto's worden aandachtig bekeken .. Er mag soms wat meer geLachen worden door je hoor:P
    ** zie de strijk foto** haha

Meer dan voLdoende text voor zo'n 1e maiLtje tog:D....

NOg heeeeL veeL pLezier daar :D kijk uit met de kindjes op de kinderafdeLing dat 't moedergevoeL niet gaat opspeLen:P en spreek je sneL weer :D

Groetjes van uit 't aLtijd gezeLLige Leerdam:P

Liefs
    René

• 17 Oktober 2007 - 12:12

Mark:

Oh myrthe!!

Hoe is het allemaal? Ik begin jullie toch wel steeds meer te missen hoor;)
    Voel je jezelf alweer wat beter?
    xxx