Stage, Shoppen, Weekend, Hondenbende...
Door: Myrthe
Blijf op de hoogte en volg Myrthe
11 September 2007 | Suriname, Paramaribo
Sorry, ik weet het heb al een tijdje niks laten horen! Zal het goed maken met een verslag van afgelopen dagen!
Eerst even dit; ik begrijp van meerdere mensen dat zij proberen wat in mijn gastenboek te zetten maar dat dit niet lukt of niet geplaatst wordt. Ik kan daar helaas niks aan verandere.. ik zou zeggen... blijf proberen Ghihi!
Na lang gesproken te hebben, hebben Wendy en ik besloten dinsdag niet meer naar stage te gaan. De precieze reden maakt voor jullie denk ik niet zoveel uit, maar ik ben blij dat we die beslissing genomen hebben. Maar het is wel jammer dat het op de eerste stage niet gelijk klikt... Nu hebben we dus een probleem! Ik bedoel... we zijn hier voor de stage gekomen en hebben nu geen stageplaats meer... Hmmm... Gelukkig kon Tjitra ons helpen! Zij heeft rondgebeld en we konden woensdag op gesprek komen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).
Woensdag hadden we om 7 uur een afspraak in het AZP. Helaas was er een miscommunicatie en moesten we wachten tot 9 uur... Om 9 uur gingen we in gesprek met 2 stagebegeleiders en die vroegen ons om vrijdag terug te komen met ALLE spullen van school (stageplannen e.d.).. Tja.. hadden we eigenlijk ook wel zelf kunnen bedenken van te voren.. Blond ;) Er werd een nieuwe afspraak gemaakt voor vrijdag 9 uur. Donderdag moesten we om 11 uur terug komen voor een MRSA-test. Na het gesprek van woensdag zijn we nog even wezen shoppen... maar helaas niet echt wat leuks kunnen vinden. 's Avonds hebben we met z'n allen lekker makkelijk gegeten, thuis. Na het eten zijn Wendy en ik nog ijsjes wezen halen... Erg handig met z'n 2en op 1 fiets als je het verkeer nog niet echt begrijpt Haha.. Maar we hebben het overleefd en de ijsjes waren lekker!
Donderdag om 11 uur zijn we terug gegaan naar het AZP voor de MRSA-test. We hebben erg gelachen... Normaal wordt een kweek afgenomen op 3 plaatsen; neus, keel en.. vul zelf maar in ;) Gelukkig hoefde wij alleen van keel en neus!
Na de test zijn Wen ik lekker wezen shoppen bij de MaretraiteMall, een winkelcentrum bij ons in de buurt.. Gevolg.. --> 6 shirtjes en een jurkje.. Niet slecht toch? :D Na het shoppen hebben we nog een gezellig terrasje gepakt en wat gegeten. 's Avonds hebben we met z'n allen (Nienke, Shira, Mark, Bram, Kelly, Wendy en ik) gegeten bij 't Vat.
Vrijdag moesten we terugkomen bij het AZP voor het gesprek over stagedoelen e.d. Gelukkig is het zeker dat we hier stage mogen komen lopen! Na het gesprek zijn we bij Delano wezen zwemmen en zonnen! 's Avonds gingen Wendy, Kelly en ik meedoen een kickbokstraining.. Helaas lopen we allemaal met spierpijn rond.. Maar het was wel vet en erg sportief! Stiekem vonden we onze 'boks-outfits' wel leuk ;) Na het trainen ging de ene helft Roti eten en Kelly, Wendy en ik heerlijke pasta bij de Optimist.
Zaterdag en zondag zijn we met Roald, Delano, Mike, Kelly, Wendy, nog veel meer mensen naar Nickerie geweest. Nickerie is een stadje ongeveer 3 uur rijden vanaf Paramaribo. Om 2uur hadden we afgesrpoken bij Delano en om 3 uur reden we eindelijk weg... Onderweg natuurlijk weer een hoop meegemaakt...!
Natuurlijk moest Wendy weer eens plassen.. tjha lijkt simpel maar is het niet Haha.. Stop 1; WC1: Wendy ging vragen of ze bij een klein wegrestaurantje kon plassen, uiteindelijk kreeg ze de sleutel an de wc draaide de deur open en rende even hard weer naar buiten Haha.. Dat was dus niks.
Stop 1; WC 2: De wc was defect. Weer niks.
Stop 1; WC 3: We gingen vragen bij het politiebureau.. er was geen mens te bekennen. Weer niks! Jammer... Met een volle blaas Wendy weer de auto in!
Stop 2; WC 4: een wc bij d supermarkt, helaas die mochten we niet gebruiken. Delano had een wcrol gekocht en vond dat Wendy maar achter de auto moest gaan zitten.. maar dacht Wen anders over haha..
Stop 3; WC 5: Eindelijk! Een wc! Haha.. inmiddels moesten we allemaal en konden we daarna weer opgelucht verder rijden!
We zaten met z'n allen gezellig met Andre Hazes mee te zingen toen er vanuit het niets een zwerfhond de weg over rende! Helaas konden we hem niet meer ontwijken... Het was of de hond dood of wij met z'n allen in de berm.. Helaas hebben we de hond in een keer zo hard geramd dat hij dood was. Ik kan je zeggen.. het is geen fraai gezicht als je over een hond heen rijdt! Zielig hoor...
Onderweg was er nog een auto bijgekomen dus wij waren even gestopt omte bellen over de dood gereden hond en te wachten dat we allemaal weer bijelkaar waren. Daarna doorgereden en onderweg nog een keer gestopt om wat te drinken. We stonden midden tussen de maisvelden.. Erg mooi. Na een tijdje rijden hebben we nog een kleine kaaiman gezien.. vanaf een afstandje heel schattig haha een aantal doodgereden slangen...
Rond 5 uur kwamen we Nickerie binnen gereden, daar hebben we even gewacht op degene die ons naar het hotel zou brengen. Er was wat mis gegaan mat de kamers... zodat we met zijn 9en in 3 kamers moesten.. hmm... gelukkig had een ander hotel nog 2 kamers vrij en konden wendy, kelly en ik op 1 kamer. Knus hoor met z'n drieen in een bed! In het hotel hebben we eerst wat gegeten, uiteraard Nasi haha..
's Avonds zijn we het stadje in gegaan. Eigenlijk wilde we bij de optocht kijken maar die was zo goed als afgelopen.. Tja dat heb je als je laat vertrekt... Na de optocht gingen we terug lopen naar het hotel. Eerst moesten we de sleutels ophalen van de andere kamers van het hotel. Wij buiten gewacht totdat de rest klaar was. Aangezien Wendy op 2 stoelen zt vroeg Mike een stoel, Wendy (lief als dat ze was ghihi) gaf Mike een stoel en ging zelf op een stoel met 3 POTEN zitten Hahah... Dat zitten was niet voor lang want ze viel languit op de grond! Iedereen dubbel (inclusief Wendy hoor!)
Eenmaal bij ons hotel aabgekomen hebben we geslapen. Eigenlijk hebben we ons verslapen... om 1 uur ging ik eindelijk m'n bedje uit! Na een snelle ijs en ijskoude douche gingen we rond 1.45 uur weg. Eerst zijn we naar een sporthal gegaan waar er muziek werd gemaakt door verschillende bandjes, met trommels e.d. Wendy en Kelly kregen daar nog 'heupendraailes' van een Surinaamse!
Na de sporthal zijn we doorgegaan naar wat wij waarschijnlijk een 'tentfeest' zouden noemen. Vrienden van Delano moesten daar met hun band optreden. Was leuk om te zien, echt Surinaamse muziek.
Toen het 'tentfeest' afgelopen was zijn we door gegaan naar een discotheek genaamd Zeppelin. Hier kwamen we ongeveer om 3.30 uur binnen en gingen rond half 7 weer weg! Het was erg gezellig! Muziek die wij een beetje kende! Er lag daar ook een jongen aan de bar... Erg ver van het padje... Niet meer wakker te krijgen!
Rond 7 uur eindelijk naar ons bedje gegaan ( na een komkommer als ontbijt gegeten te hebben!) daar hadden we nog even een foto-momentje :D Na geslapen te hebben werden we gewekt door een foto Hahaha.. Het was tijd om weer naar huis te rijden. Maar eerst nog ontbijten... en hoe! Om 12ur zaten we gezellig aan de bami! Je bergijpt miss wel dat ik geen bami of nasi meer kan zien :P
De terugweg verliep relaxt.. Onderweg nog een keer gestopt om vers fruit te eten. Rond 5 uur kwamen we weer thuis. Daar stond ons een onverwachte verassing te wachten... NOG EEN PUPPY!! Tigri heet hij. Wel even wennen hoor 2 van die drukke honden om je heen.. maar ze zijn wel lief.
Na de terugreis en de vondst van de nieuwe pup zijn we nog wezen zwemmen en hebben we lekker in de sauna gezeten. 's Avonds zijn Roald, Kelly, Wendy en ik nog wezen eten.
Gister heb ik een gat in de dag geslapen Hahaha... Ik was zo moe. Om half 1 kwam ik mn bedje uit. Heerlijk uitgerust. Wendy en ik zijn even naar de HermitageMall geweest waar Kelly even later ook naartoe kwam. We hebben gezellig een lekker fruitdrankje gedronken. 's Avonds hebben ze met z'n allen bij 't Vat gegeten en ben ik lekker op tijd m'n bedje in gegaan.
Zo.... na mijn lange verhaal denk ik jullie wel weer genoeg bijgepraat te hebben! Hoe is het bij jullie? Hoe bevallen de stages, werk enz?
Dikke knuffel vanuit het internetcafe!
11 September 2007 - 17:59
Margot:
Hey Weiffie,
hè hè, eindelijk weer een verhaal;) Leuk!
Naja, we hebben vanmiddag al een beetje bijgepraat:)
Succes vrijdag in het ziekenhuis!
Kusjuh Goo -
11 September 2007 - 18:46
Rik:
Hoi Myrth, leuk om je verhaal te lezen en foto's te bekijken.
Die outfit in boxers tenue staat wel erg stoer hoor!!!!
Ook die hond die een kikker aan het inspecteren is vind ik gaaf. vond hij hem ook lekker?
Wbt Syl en mij geen bijzonder nieuws. Alles goed en weer gezond. Ik ga as weekend met relaties naar de formule 1 races in Francourchamps Belgie.Heb geen idee wat ik me daar van moet voorstellen, maar lijkt wel gaaf. Laat je het nog wel weten.
Hoop dat jullie het op deze plek naar je zin zullen krijgen.
Gr. R-S-B. -
11 September 2007 - 19:50
Dennis:
hej meisje ik kom 3 dagen eerder naar suriname dus ik vlieg nou 30 september nou hoop je snel te zien, heb je alvast beetje voorverkent voor het uitgaan haha mail me maar een keer.
kusj -
12 September 2007 - 09:55
Sylvia:
Heerlijk om weer wat van je te horen. Je gaat er volgens mij een beesten bende van maken. Leterlijk en figuurlijk! Volop blijven genieten. Ook van mij succes vrijdag.Hier gaat alles zijn gangetje. Gisteren 15 graden! kuzz -
12 September 2007 - 12:09
Cynthia:
Heyy chickie
alles goed? hier in het koude kikkerlandje wel hoor! Jammer dat je satge niet is bevallen de eerste dag gelukkig heb je een nieuwe gevonden! Bij swel ook nog steeds alles goed! Ik begin je wel te missen hoor zijn al een hoop dingen veranders avond diensten nog mar alleen lopen enzo beetje jammer ik hoop echt dat je dara nog en leerzame en leuke tijd zal hebben al aan je denken!
Kus Cynthia