Iehhl... en dag 2 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Myrthe Deen - WaarBenJij.nu Iehhl... en dag 2 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Myrthe Deen - WaarBenJij.nu

Iehhl... en dag 2

Door: Myrthe

Blijf op de hoogte en volg Myrthe

27 Augustus 2007 | Suriname, Paramaribo

Haay..

Inmiddels alweer dag 2 hier... Die site bijhouden wordt nog een verslaving haha :D Maar goed in het begin is alles nieuw en wennen en het is een handige manier op iedereen thuis te laten weten hoe het gaat :)

Gisteravond na het bezoek aan het internetcafe liepen Wen en ik naar huis. We waren erg moe en wilden niks liever dan ons bedje in! Wendy doet de kamer open (zonder het licht aan te doen) en zegt heel lief: 'Myrth.. kom eens'. Ik naar binnen en doe het licht aan.... Zit er echt een enorme grote, dikke, vieze ranzige kakkerlak... Wij na veel gegil en gegadver Tjitra en Sandy gebeld. Sandy kwam vliegensvlug en er doken nog 2 kakkerlakken op!! Helaas waren de kakkerlakken niet het enige bezoek dat er langs kwam. In de keuken wonen een aantal salamanders en in de toilet een witte kikker. Welkom in Suriname! Na de kakkerlakken uitegmoord (gnagna) te hebben met insectenspray begon voor Wendy en mij opnieuw een volksverhuizing. Wendy verhuisde naar de kamer waar ik eerst wilde slapen en ik verhuisde naar de slaapkamer tegenover de badkamer. Eindelijk, eindelijk kon ik om half 1 Suirnaamse (!) tijd mn bedje in :).

Vanmorgen zijn we begonnen met een koude douche!! Als er een ding is waarvan ik zeker weet dat het nooit gaat wennen is het wel een koude douche! Brr..! Daarna hebben we een bezoek gebracht aan het zekenhuis. Wat een enorm verschil met Nederland. Het is niet een groot gebouw, maar net een dorpje. Veel Surinamers lopen met een kapje op, witte kousen aan en in een jurk!! Even afwachten nog of wij dit ook aan moeten... (Slik) Aankomende maandag beginnen we er...

Inmiddels heb ik ook wat foto's geplaatst van de reis en het huis.

Wendy en ik gaan lekker zwemmen en hopen dat we een kleurtje zulle krijgen in de zon :D

Kusje

• 27 Augustus 2007 - 22:55

Anne Lenselink:

Iehll!! Gatver.. ik weet niet of ik nu nog wel langs wil komen hoor :P.
    Ben blij te horen dat alles goed gaat en dat jullie uiteindelijk goed zijn aangekomen, inclusief koffer en paspoort ;).
    Hier verder ook alles goed. Zondag, na het emotionele afscheid :(, lekker bij kunnen komen van de nacht (en ochtend), want dat was wel even nodig.. snap niet dat jij het nog langer vol hebt kunnen houden, respect! :D
    Vandaag opzich ook een rustig dagje gehad.. lekker mn eigen paardjes gedaan. Guido is ook nog even langs geweest, dus dat was gezellig. Hij heeft trouwens een filmpje van dat bungee jumpen, echt gaaf!
    Had eigenlijk gehoopt vandaag een beetje optijd mn bed in te gaan, maar het is me weer niet gelukt.. aangezien het inmiddels alweer 0:51 is, dus denk dat ik zo snel ga slapen. Morgenochtend heb ik nml om half 10 weer les van Carolien en daarna naar 'Zalvador' :D.. I let you know!
    Maar lieverd, geniet nog even van je weekje rust en ik houd je op de hoogte :D.
    Miss you,

Dikke kus

• 28 Augustus 2007 - 07:35

Chiel Bijsterbosch:

Hehe, moet je net jezelf hebben. Kan me nog een strijdkreet herinneren toen je in Laren de keuken binnenkwam; vergeleken bij dit is Laren een steriele ruimte. Progressie alom dus ;).

Na zondagochtend heb ik de rest van de dag op m'n nieuwe electrieke gitaar gespeeld (erg verslavend weer), maar helaas begint dan op maandagmorgen weer het drukke leven vol met het programmeren van applicaties en projectperikelen die altijd garant staan voor leuke verassingen.

Eind deze week gaat het dan eindelijk gebeuren: doelbewust uit een vliegtuig springen met een lapje stof in een rugzak :D.

Lekkere week nog even daar voordat je aan de bak moet.

X

• 28 Augustus 2007 - 14:28

Gemma:

He Myrhe!
    Net wilde ik ook al een berichtje plaatsen maar die ging mis.. hopen dat t nu wel lukt!
    Heel veel plezier en succes daar! Ik blijf zeker je verhalen lezen...! Wrs willen Annemarie, Herdis en ik volgende week ff aangaan in Laren..lopen we elkaar net mis!

Geniet ervan!

Kus

• 28 Augustus 2007 - 17:29

Emile Brink:

Zo te lezen ben je nu dus al aan het werk geweest. En, hoe zaten de witte kousen en de een jurk :P Ik verwacht natuurlijk nog wel een logje van het werk! Of begin je maandag over een week??? :S

Ik ga zo met Bart eten (het wordt dus een kort berichtje). Het gaat hier allemaal gewoon door... Ik blijf in elk geval terugkomen voor meer logs!

xxx

Emile

• 28 Augustus 2007 - 17:43

Mama:

He wijffie, ik geniet van alle foto's en verhalen. Ik hoop voor je dat die jurk en kousen voor leerlingen niet hoeven.Kus, mama

• 28 Augustus 2007 - 17:45

Pa:

Gezellige boel daar, in Blijdorpimaribo. Allemaal vrienden!
    Ibby staat inmiddels veilig op de oprit.
    Groet, pa

• 28 Augustus 2007 - 18:01

Nienke:

hej hej!

maar 10 kg extra? dat valt nog mee :-P kostte het veel? Mooie foto van de kakkerlak hoop er geen te kunnen maken straks ;-)

groetjes
    Nienke

• 28 Augustus 2007 - 20:48

Monique:

Hee Myrthe!

Hier een vriendinnetje van Wendy :) Bevalt het allemaal goed daar? Het is wel even wennen he allemaal. Zat vorig jaar ook in dat huis aan de Mozartstraat, kon me alleen niet herrineren dat ik op de eerste dag zoveel dieren ben tegengekomen haha! Geniet ervan en tot over 2 maanden. Ik kom dan ook met een vriendin weer richting Paramaribo voor 3 maanden :)